Wat is er te doen in Beesel en omgeving

Groenste dorp van Nederland

In 2014 is de gemeente Beesel uitgeroepen tot het Groenste Dorp van Nederland. Beesel won Goud in de nationale groencompetitie van Entente Florale 2014. De jury roemde Beesel als dorp met een uitzonderlijk fraai landschap. Het buitengebied is in agrarisch beheer en bevat veel zeldzame natuur, zoals dassenburchten. Een dicht netwerk van recreatieve paden maakt van de gemeente een groene parel. De gemeente Beesel is ideaal om te wandelen, fietsen, nordic walken en paardrijden. Ook het buitenland, met onder meer het Brachterwald en de stad Brüggen is comfortabel dichtbij. De grote steden zijn via de autosnelweg makkelijk bereikbaar, net zoals de westelijke zijde van de Maas via het pittoreske fietsvoetveer.

Karakteristiek dorp Beesel

De gemeente Beesel kenmerkt zich door de Limburgse gemoedelijkheid. Het dorp Beesel is een karakteristiek dorp met monumentale panden en een gezellig marktplein met rondom een aantal horecagelegenheden. Beesel ademt eeuwenoude tradities  en de gastvrijheid van de bevolking. Bovendien kun je genieten van de schoonheid van de lokale keramiek, een toonbeeld van creativiteit.

Beleef de legende van Sint Joris en de draak

Al sinds 1736 wordt de legende van Sint Joris en de draak in Beesel levend gehouden. Eens in de zeven jaar staat het hele dorp in het teken van deze oeroude strijd tussen goed en kwaad. In zes imposante theatervoorstellingen krijgt het Draaksteken gestalte. Laat je in Beesel verrassen door theaterspel, muziek, zang, gevechten, drama en humor!

Maar ook gedurende het hele jaar zie je de draak terug in de gemeente. Let maar eens op de inkomborden bij het binnenrijden van de gemeente en de grote stalen draak op de rotonde bij de snelweg. Of zoek naambordjes in het teken van de draak…en kijk maar naar onze naam. Wil je leuke draken-souveniers mee naar huis nemen? Bij diverse winkels worden draken-producten verkocht. Wat dacht je van drakenbier of drakenkeutels?

Gevarieerd aanbod in Reuver en Offenbeek

Bezoek ook de kernen Reuver en Offenbeek, met hun gevarieerd winkelaanbod en gezellige restaurantjes. Het mooie landschap tussen de verschillende kernen met haar vele kapellen, kruisen en andere pittoreske monumenten nodigt uit voor een bezoek. Rust en de landschappen Meerlebroek en Beesels broek en de kleine buurtschappen Ronckenstein en Rijkel staan daarbij voorop.

Contact VVV

VVV Beesel/Reuver

In de VVV-winkels vind je een uitgebreid aanbod aan wandel- en fietsroutes, waterkaarten, stads- en dorpswandelingen en ander toeristisch informatiemateriaal.

Naast deze producten zijn er parkeerkaarten, streekproductenmandjes, diverse drakenproducten (thee, bier, drakenkeutels, beeldjes), Limburgs Maaswater en tal van lokale/regionale boeken/souvenirs te koop. 

In Reuver is tevens het entreebewijs voor Thermaalbad Arcen verkrijgbaar, combibonnen (3 gangen diner en film) voor servicebioscoop Luxor en IJsbonnen van Clevers.

 

Contactgegevens

VVV Beesel-Reuver

Lommerbergen 1

5953 TT Reuver

Nederland

beeselreuver@vvvmiddenlimburg.nl

077 474 2100

http://www.vvvmiddenlimburg.nlDigitale informatiezuilen

 

Op de digitale informatiezuil bij grensovergang De Witte Stein op de grens van de gemeenten Beesel en Brüggen kun je ter plaatse de actuele informatie bekijken over toeristische informatie midden in Limburg. Je vindt er onder andere antwoord op de vraag; welke evenementen zijn er, wat is er te zien en te doen, waar kan ik eten en drinken.

In het najaar van 2017 wordt er ook een informatiezuil op de Markt in Beesel geplaatst. Ook hier kun je eenvoudig alle informatie over de regio terugvinden.

 

Winkelen in Midden-Limburg

Funshoppen! van Designer Outlet Roermond tot overdekt winkelcentrum

Midden-Limburg is een mekka voor iedereen die van winkelen en flaneren houdt.

Het Designer Outlet Roermond, 363 dagen per jaar geopend, is het meest succesvolle outletcentrum in Europa met jaarlijks meer dan vijf miljoen bezoekers. Meer dan 200 internationale merken staan tot je beschikking.

Maar ook de omliggende dorpscentra en historische binnensteden bieden een gevarieerd aanbod aan winkels. Ga eens flaneren in de mooie binnenstad van Roermond of geniet van de gezellige sfeer in het centrum van Weert. Mogelijkheden te over!

 

Het buitenland dichtbij

Het buitenland is altijd dichtbij. Düsseldorf of Duisburg bijvoorbeeld zijn erg gezellig om te bezoeken met veel oudheden en een ruim aanbod aan winkels in de auto vrije winkelstraten. Düsseldorf met zowel een nieuw als oud gedeelte heeft de bekende Königsallee met zeer exclusieve winkels. Maar ook België ligt op een steenworp afstand met tal van leuke plaatsen om te bezoeken. ’s  Morgens starten Kaffee mit Kuchen in Duitsland en ’s avonds eindigen met een echt Belgisch biertje op het terras? Het kan in Midden Limburg.

Water recreatie en de Maasplassen

De Maasplassen is een uitgestrekt, aaneengesloten netwerk van grote en kleine plassen, ontstaan door grindafgravingen. Wat bijna niemand weet is dat de Maasplassen met een oppervlakte van ruim 3000 hectare, bovendien het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland is.

Het Maasplassen gebied is vanwege zijn diversiteit een waar mekka voor iedere watersport liefhebber. Je kunt er zwemmen, surfen, zeilen, duiken, roeien, kanoën of kiezen voor de snellere en extremere watersporten als waterskiën, flyboarden en wakeboarden. In de zomermaanden zijn de mooie dagstranden en hippe beachclubs the place to be. Bootbezitters kunnen terecht in een van de grote of kleinere jachthavens voorzien van alle moderne faciliteiten. Uitstekende visstekken zijn ruimschoots aanwezig maar denk wel aan de VISpas of een weekvergunning.

Om een indruk te krijgen van de omvang en de schoonheid van de Maas en de Maasplassen is het een aanrader om aan boord te gaan bij een van de  rondvaartboten. 

De Maasplassen zijn perfect om met een (zeil)boot rond te varen. Via mooie vaarwegen kom je van de ene plas naar de andere. Dit kun je uiteraard met je eigen boot doen. Bezit je zelf geen sloep, motorboot of zeilboot? Dan is huren wellicht een optie, eventueel in combinatie met een korte opleiding of vaar- of zeilcursus.

Zie www.vvvmiddenlimburg.nl voor meer informatie

 

Midden-Limburg; een groene regio

De natuur in Midden-Limburg is uiterst divers van karakter. Lieflijk verbindend groen tussen twee dorpskernen, fraaie stiltegebieden, beschermde landschappen, natuurreservaten en uitgestrekte natuurparken met een rijke flora en fauna. Allemaal hebben ze dezelfde overeenkomst: je kunt er heerlijk tot je rust komen.

Bijzonder zijn de twee nationale parken, de Meinweg (met de adder als symbool) en de Groote Peel elk met een specifiek ecologisch systeem. 

 

Natuur kent geen grenzen. Verken Grenspark Kempen~Broek dat zich aan beide zijden van de grens uitstrekt vanuit Weert naar België. Het natuurgebied Maas Swalm Nette verbindt vanuit Roermond en Beesel Nederland met Duitsland. Ontdek de natuur rondom rivier de Maas in het hart van beide Limburgen (België en Nederland) in Rivierpark Maasvallei. 

 

Dagje uit.

In de gemeente Beesel heb je de indoor Visvijver oppe Drake Baek. Hier kun je naar Hartenlust een hengeltje uitwerpen en proberen of je een meerval of regenboogforel aan de haak krijgt. Hier zit je het hele jaar door droog.

bezoek www.oppedrakebaek.nl

 

Iedereen kan golfen.

Altijd al eens een balletje willen slaan op een echte golfbaan? Kom dan naar Golfodome, waar iedereen aan de slag kan. Een lidmaatschap, diploma of speciale kleren zijn hier niet nodig. Maak op een relaxte manier kennis met de golfsport!

Bezoek www.golfodome.nl

 

Maak een razendsnelle rit in één van de stoere achtbanen van attractiepark Toverland, hét attractiepark voor ieder weertype. Buiten en binnen wacht het avontuur op je. Beleef de boomstammen-wildwaterbaan Backstroke, zwier mee in waterschipschommel Scorpios of stap in de snelste en langste houten achtbaan van de Benelux: Troy!

bezoek www.toverland.nl

 

Geniet van een heerlijk dagje strand bij BillyBird Park Drakenrijk. Kom pootjebaden, zandkastelen bouwen, dobberen op een luchtbed of een verkoelende duik nemen. Buiten het grote strandbad staan verschillende springkussens en ligt er een voetbalveld en een volleybalveld. Neem een lekker kopje koffie, ijsje of biertje op het terras dat over het park uitkijkt of geniet van een heerlijke barbecue.

Nieuw in 2017!

In 2017 is het park uitgebreid met een Discgolf parcours met 9 holes. Deze uitdagende nieuwe sport werkt net als golf, maar dan met frisbees! Werp in zo min mogelijk worpen in de basket terwijl je door het nieuwe Drakenbos loopt. Dit nieuwe gedeelte van het park wordt bewoond door vele draken en is perfect om ook een mooie wandeling te maken.

Bezoek www.drakenrijk.nl

 

De routeplanner van VVV Midden-Limburg biedt routes om te wandelen, fietsen, autorijden, motorrijden, paardrijden, mountainbiken en varen.

Stel snel en eenvoudig je route samen op basis van knooppunten of kies voor de mooiste, bestaande routes.

De routegegevens kun je uitprinten, opslaan, gebruiken op bijvoorbeeld je telefoon of tablet, delen met andere gebruikers, downloaden en als je de route op je smartphone uitstippelt, dan kun je deze gelijk starten.

Zie www.routeplannerlimburg.nl

 

Zie voor alle toeristische- en recreatieve informatie over midden Limburg: www.vvvmiddenlimburg.nl

Zie voor alle toeristische- en recreatieve informatie over Noord Limburg: www.liefdevoorlimburg.nl